Har lest: "Hvis det er flere som juger nå" og "Thursdays in the park"

av Tyra Teodora Tronstad utgitt 2011, og av Hilary Boyd utgitt 2011. 

Motivasjonen for å blogge om bøkene jeg leser er litt dårlig. Derfor blir det kun en kort tekst om to romaner i ett og samme innlegg.

Hvis det er flere som juger nå er en ungdomsbok. Den handler om Rebekka som opplever av bestevenninna Agnes rømmer, uten at hun vet hvorfor. Etter en tid finner Rebekka Agnes, og årsaken til rømmingen kommer frem. Men stemmer historien egentlig? Dette er en ungdomsroman som tar for seg temaet angst og psykisk sykdom. Jeg skal anbefale denne til klassen min.

Thursdays in the park forbinder jeg med "chicklit". Forsiden har et blomstrende tre på og er trukket i dusrosa farge. Med teksten "Does love always come with a sell-by date?" visste jeg at dette kunne bli forutsigbar lesning. Noe det også ble til dels. Hovedpersonen Jeanie nærmer seg seksti år. Mannen George ønsker å trekke seg tilbake fra bylivet og flytte til landsbygda. Jeanie derimot føler at hun ikke er klar for en pensjonisttilværelse, men ønsker å bli boende i byen. Hver torsdag tar hun med barnebarnet sitt til parken, og der møter hun etter hvert på Ray. Hva skal hun gjøre etter hvert som forholdet til George blir dårligere, og forholdet til Ray bare blir nærere og nærere? Dette er lett lesning. Jeg mener at romanen med fordel gjerne kunne ha vært kuttet ned noe, og jeg tenker at Georges historie fra fortiden blir "noe over the top". Men alt i alt - ok lesning om du liker denne typen romaner. 

Nå leser jeg Den onde dvergen av Michel del Castillo. 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

drømmeland

drømmeland

29, Oslo

Lærer i Oslo-området. Bruker bloggen først og fremst som et bibliotek, en form for arkiv der jeg holder oversikt over bøkene jeg har lest. Du finner meg også på http://bokelskere.no/Ingeborgb

Kategorier

Arkiv

hits