Har lest: Fugletribunalet

av Agnes Ravatn. Utgitt 2013.

Som "alle andre" har jeg også hevet meg over denne boka. Den var så å si ukjent for meg før den dukket opp hos norske bokbloggere sin nominasjonsliste for beste roman i 2013. Etter noen måneder i kø på biblioteket fikk jeg den endelig i forrige uke, og i løpet av noen intense lesedager (spesielt én), så var jeg ferdig.

På smussomlaget står det: "Etter ein skandale rømmer NRK-kjendis Allis Hagtorn frå offentlegheita. Ho finn ly i ein eldre trevilla ved fjorden, som hushjelp og gartnar for Sigurd Bagge. Allis prøver å bygge seg opp att ved å føre eit enkelt liv; arbeide med jorda, lage mat, tenke. Men forholdet til Sigurd Bagge kompliserer det heile. Kva gjer Bagge på arbeidsrommet sitt heile dagen? Kor blir det av kona hans? Og kvifor må alt vere så hemmeleg?

I Fugletribunalet har tom menneske av ulik grunn trekt seg tilbake frå samfunnet. Begge har ein løyndom og eit ønske om å sone. Agnes Ravatn har skrive ei tett, intens og gripande forteljing om kjærleik og svik, og om kva som må til for å starte på ny". 

Dette er en spennende roman. Ikke spennende på den måten at det er masse ytre spenning/action, men masse indre spenning. Jeg klør etter å få vite hva hemmelighetene er, og hvordan forholdet mellom Bagge og Hagtorn skal utvikle seg. Tankene mine helte fra "Dette må jo gå bra!" til "Dette kan jo aldri gå veien". Språket er lett, nynorsk er ingen hindring for en god leseopplevelse! En brutal avslutning til tross (som jeg forøvrig måtte lese to ganger), dette var en stilig bok og en litterær høydare. 

Videre på lista står Mellom svart og hvitt og resten av Beretningen om et varslet mord. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

drømmeland

drømmeland

29, Oslo

Bok. Bøker. Elsker å lese! Rett og slett. Bloggen er mitt bibliotek, en form for arkiv der jeg holder oversikt over bøkene jeg har lest. Du finner meg også på http://bokelskere.no/Ingeborgb

Kategorier

Arkiv

hits