Har lest: Mors gaver

av Cecilie Enger. Utgitt 2013.

Etter en lang blogg- og lesefri pause er jeg tilbake som smått. Nå har jeg lest "Mors gaver", en flott roman å lese når det regner ute, og mørkner tidlig på ettermiddagen. Denne romanen likte jeg godt. Den sier mye om samfunnsutviklingen de siste femti årene, men også mye om hvordan det er å oppleve at nære familiemedlemmer får alzheimer.

Cecilies mor har skrevet ned hva alle familiemedlemmer har fått og gitt, i julegaver i flere tiår. Gavene er gitt og mottatt med stor kjærlighet og nøysomhet. Denne jula har jeg bare seks-syv juleønsker: skihansker, ski(sol-)briller, mer til bryllupsserviset, golfutstyr, et smykke fra Camilla Pihl og sist, men ikke minst, penger til kreftforeningen. I en alder av 29 er jeg så heldig at jeg har det meste jeg trenger. Tenk det! Jeg ønsker meg nesten ingen ting. Det betyr at mange av de tingene jeg får til jul, er ekstra ting. Ting jeg kommer til å bli kjempeglad for å få, men som jeg kanskje ville hatt råd til å kjøpe selv. Jeg føler meg heldig!  Cecilies mor valgte gavene med omhu, det ligger masse kjærlighet bak hver gave. En duk, en LP, et smykke. Alle gavene de fikk ble også skrevet ned. Det vil jeg gjøre i år. Skrive ned. Huske til neste år hva jeg fikk fra hvem. På den måten håper jeg at gavene ikke bare blir ting, men noe mer. 

For denne boka vant Enger bokhandlerprisen, og den har fått mange gode tilbakemeldinger.

Neste bok ut er "Odins barn" og "Da duene forsvant".  Begge skal leses i juleferien, jeg er spent på om jeg rekker det.. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

drømmeland

drømmeland

29, Oslo

Bok. Bøker. Elsker å lese! Rett og slett. Bloggen er mitt bibliotek, en form for arkiv der jeg holder oversikt over bøkene jeg har lest. Du finner meg også på http://bokelskere.no/Ingeborgb

Kategorier

Arkiv

hits