En kjærlighetserklæring til bibliotekene del 2

Forrige uke proklamerte jeg høyt og tydelig at jeg elsker bibliotek (forøvrig et innlegg jeg klarte og slette da jeg begynte på dette innlegget).

Denne uken må jeg rett og slett følge opp kjærlighetserklæringen, fordi bibliotekstjestene i min kommune/mitt fylke har vist seg fra nye høyder;

Jeg kan nå låne e-bøker gjennom biblioteket! Oioioi! Det tok bare et par minutter fra jeg fant ut dette på fredag, til to bøker var lånt og hentet opp på min lille HTC-mobil. Jeg har ikke lesebrett, men å lese på mobil gikk overraskende greit. Du kan stille inn skrifttype og størrelse som du vil, og brukergrensesnittet er kjempeenkelt og greit.

Så hvordan kom jeg over den nye tjenesten? Jo, jeg leste bare lokalavisa for Follo, og vips så var det gjort. Jeg legger ved link til oblad, så kan dere gå inn selv og lese. Det er kjempelett å laste ned en app som gjør det mulig å bruke den vanlige innloggingen for å låne e-bøker. Dette synes jeg er helt fantastisk! Lånetiden per bok er 21 dager, og etter at tiden har gått ut, forsvinner boka og gjøres tilgjengelig for andre. I e-bokbiblioteket er opp til 22 utgaver av en utgivelse tilgjengelig, og det er førstemann til mølla om å få låne bøker. Genialt, ikke sant?

I skrivende stund holder jeg på med Helga Flatlands Det finnes ingen helhet. Denne romanen ble sluppet mandag, og jeg sto opprinnelig på venteliste for å få denne. Nå har jeg den likevel, men på mobil. I tillegg har jeg lånt Leve posthornet av Vigdis Hjort.

Sjekk det ut! <3 bibliotekstjenestene!

Minner samtidig om at du kan finne meg på bokelskere under navnet Ingeborgb.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

drømmeland

drømmeland

29, Oslo

Bok. Bøker. Elsker å lese! Rett og slett. Bloggen er mitt bibliotek, en form for arkiv der jeg holder oversikt over bøkene jeg har lest. Du finner meg også på http://bokelskere.no/Ingeborgb

Kategorier

Arkiv

hits