Har lest: Politi

av Jo Nesbø. Utgitt 2013.

For en sidevender! Aiaiai.. Jeg har nesten ikke ord!

Først en omtale av romanen fra forlaget Aschehoug:

"På et sykehus ligger en hardt skadet mann i koma. Rommet bevoktes av politiet, og ingen får vite hva den mystiske pasienten heter. Samtidig blir politimenn funnet drept på åsteder for gamle, uoppklarte drap. Politiet står uten spor og mangler i tillegg sin beste etterforsker. På sykehuset viser pasienten tegn til å komme til bevissthet.

Gjør deg klar til en rystende ferd gjennom Oslos gater og Harrys univers".


Politi

Det er vanskelig å skrive for mye uten at man trekker inn konkrete hendelser fra boka og avslører ett og annet. Det var vanskelig å vite hvor handlingen skulle ta veien, og jeg ble lurt både en og to ganger underveis. I tillegg litt sjokkert og trist. Jeg elsker romaner der man opplever alle disse følelsene! 

Jeg har noen innsigelser når det kommer til selve løsningen mot slutten, i tillegg mener jeg at noen av historiene blir "borte underveis" og ikke får en direkte "avslutning". Jeg tror det kommer en ny Hole-bok som tar opp disse trådene, jeg håper i hvert fall det. Nesbø lurte meg godt når det kom til hvem "morderen" var, men da skriver han vel godt da? Jeg tror kanskje jeg må skumlese igjennom romanen en gang til for å nøste opp noen av sporene Nesbø la ut underveis. Kommentarer på språket i boka kan du lese om hos Pervoluto, mange anmeldere i aviser og på blogger har skrevet positive anmeldelser som i Anitas blogg og Aftenposten.

Neste bok ut er Ta vare på mamma (en reprise) og En overflødig kvinne.

Én kommentar

Tine

19.08.2013 kl.12:01

Enig med deg, det må komme en til, for å få alle svarene :)

Skriv en ny kommentar

drømmeland

drømmeland

29, Oslo

Bok. Bøker. Elsker å lese! Rett og slett. Bloggen er mitt bibliotek, en form for arkiv der jeg holder oversikt over bøkene jeg har lest. Du finner meg også på http://bokelskere.no/Ingeborgb

Kategorier

Arkiv

hits